Hozzávalók 1 adaghoz:
- 80 g paradicsompüré
- 40 g vöröslencse
- 30 g sárgarépa
- 15 g zellergumó
- 25 g vöröshagyma
- 30 g durumtészta
- 30 g sovány sajt
- 10 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- oregano
- babérlevél
Elkészítés: Felhevített olajon az apró kockára vágott vöröshagymát átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, reszelt zellert és az apróra vágott fokhagymát. Kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a fűszereket. Belekeverjük a vöröslencsét is, összekeverjük és addig főzzük amíg a lencse meg nem puhul (kb. 25 perc). Ha túl sűrűnek találjuk, vizet adunk a raguhoz. Közben megfőzzük a tésztát, és amikor a vöröslencsés ragu is elkészült, a tésztára halmozva fogyasztjuk.
Tápanyagtartalom 1 adag elkészített ételben:
Energia: 512,2 kcal, fehérje: 26, 6 g, zsír: 14,8 g, szénhidrát: 68,5 g, élelmi rost: 9 g