dietetikus_hero_blog

Vöröslencsés „bolognai”

Receptek

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 80 g paradicsompüré
  • 40 g vöröslencse
  • 30 g sárgarépa
  • 15 g zellergumó
  • 25 g vöröshagyma
  • 30 g durumtészta
  • 30 g sovány sajt
  • 10 ml olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • oregano
  • babérlevél

Elkészítés: Felhevített olajon az apró kockára vágott vöröshagymát átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, reszelt zellert és az apróra vágott fokhagymát. Kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a fűszereket. Belekeverjük a vöröslencsét is, összekeverjük és addig főzzük amíg a lencse meg nem puhul (kb. 25 perc). Ha túl sűrűnek találjuk, vizet adunk a raguhoz. Közben megfőzzük a tésztát, és amikor a vöröslencsés ragu is elkészült, a tésztára halmozva fogyasztjuk.

Tápanyagtartalom 1 adag elkészített ételben:

Energia: 512,2 kcal, fehérje: 26, 6 g, zsír: 14,8 g, szénhidrát: 68,5 g, élelmi rost: 9 g