Rólam
Tajti Mónika
2016-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen dietetikusként. Tanulmányaimat mesterszakon folytattam, 2018-ban diplomáztam okleveles táplálkozástudományi szakértőként a Semmelweis Egyetemen. A mesterképzés mellett dietetikusként aktív tevékenységet végeztem, elsősorban a prevenció területén. Ezt követően a közétkeztetésben helyezkedtem el, ahol lehetőségem nyílt több száz gyermek és felnőtt diétás étkezésének megvalósítására.
Munkám során táplálkozással kapcsolatos problémák, kérdések megoldásában segítek a hozzám fordulóknak.
Manapság rengeteg információt tár elénk a média a táplálkozással kapcsolatban. Naponta több, mint 80 tudományos kutatási eredmény lát napvilágot az étkezéssel kapcsolatban. Emellett a médiában napról napra jelennek meg új diéták és egymásnak ellentmondó táplálkozási trendek. A kezelhetetlen mértékű információk rengetegében laikusként bizony nehéz eligazodni.
Számomra fontos, hogy a hozzámforduló kliensek részére naprakész és hiteles, tudományosan megalapozott információval tudjak szolgálni, így szakmai tudásomat rendszeres bővítem friss szakirodalmak olvasásával, konferenciák látogatásával.
Dietetikusként célom, hogy az általános szakmai irányelvek betartásával egy egyéni, személyre szabott tanácsadást nyújthassak, ezáltal pedig segítségedre lehessek egy egészséges és hosszú távon is fenntartható táplálkozási forma kialakításában.

Milyen esetekben fordulj hozzám
ha szeretnél hozzájárulni a krónikus betegségek megelőzéséhez egészséges táplálkozással
ha testsúly problémákkal küzdesz (fogyni vagy éppen hízni szeretnél)
magas koleszterinszint esetén
magas húgysavszint, köszvény esetén
ha inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálad
cukorbetegség, terhességi cukorbetegség esetén
pajzsmirigy betegség esetén
vesebetegség esetén
ha táplálékallergiával küzdesz
ételintolerancia esetén (pl. tejcukor-érzékenység)
fruktózfelszívódási zavar (fruktóz malapszorpció) esetén
ha szív-és érrendszeri panaszokkal küzdesz (pl. magas vérnyomás, stroke, érelmeszesedés)
emésztőrendszeri problémák jelentkezése során (pl. epekő, reflux, májbetegség, stb.)