dietetikus_hero_blog

Spenótos tészta

Receptek

spenótos tészta

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 150 g spenót (friss vagy fagyasztott)
  • 80 g tofu
  • 70 g durumtészta
  • 50 g kókusztejszín
  • 30 ml víz
  • 5 ml olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés: A tofut és a kókusztejszínt egy botmixer segítségével krémes állagúvá pürésítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és az olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot és a vizet, majd lefedjük és alacsony lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tofus masszát és fűszerezzük. A tésztát megfőzzük, leszúrjük és a spenótos szósszal összeforgatjuk.

Tápanyagtartalom 1 adag elkészített ételben:

Energia: 549,6 kcal, fehérje: 20,6 g, zsír: 27,2 g, szénhidrát: 58 g, élelmi rost: 6,9 g