Hozzávalók 1 adaghoz:
- 150 g spenót (friss vagy fagyasztott)
- 80 g tofu
- 70 g durumtészta
- 50 g kókusztejszín
- 30 ml víz
- 5 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés: A tofut és a kókusztejszínt egy botmixer segítségével krémes állagúvá pürésítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és az olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot és a vizet, majd lefedjük és alacsony lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tofus masszát és fűszerezzük. A tésztát megfőzzük, leszúrjük és a spenótos szósszal összeforgatjuk.
Tápanyagtartalom 1 adag elkészített ételben:
Energia: 549,6 kcal, fehérje: 20,6 g, zsír: 27,2 g, szénhidrát: 58 g, élelmi rost: 6,9 g