Hozzávalók 1 adaghoz:
20 g vöröshagyma
50 g vöröslencse
75 g paradicsom konzerv, egész
50 g kelkáposzta
40 g tejföl, 12%-os
30 g csiperke gomba, konzerv
25 g rizs
5 g olívaolaj
fokhagyma
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
só
Elkészítés: A rizst bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a vöröslencsét. Sóval ízesítjük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul, szükség esetén pótoljuk vízzel. Fűszerezzük őrölt köménnyel, borssal és fűszerpaprikával, majd hozzádjuk a csiperke gombát is. Felöntjük a paradicsomkonzervvel és készre főzzük. Közben a kelkáposztalevelek vastag szárát eltávolítjuk, leforrázuk a káposztaleveleket, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy tepsi/jénai tál aljára rétegezzük a rizst, a lencsés-gombás tölteléket, a kelkáposztaleveleket és végül a tejfölt.
Tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 432 kcal, fehérje: 21 g, szénhidrát: 63 g, zsír: 11 g, élelmi rost: 13 g