Hozzávalók 1 adaghoz:
- 100 g csirkemell filé
- 0,5 dl paradicsompüré
- 5 ml olívaolaj
- 10 dkg friss paradicsom
- 65 g durum penne tészta
- 15 g trappista sajt
- fokhagyma
- só
- bors
- oreganó
- bazsalikom
Elkészítés: A tésztát forrásban lévő, bő vízben megfőzzük. Közben a csirkemellet megmossuk, apró kockára vágjuk. Olívaolajon átfuttatjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemell filét. Ízesítjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és kb. 1,5 dl vizet. Amikor a hús megfőtt, a tisztított, kockára vágott paradicsomot szintén hozzáadjuk. További kb. 3 percig főzzük, majd hozzákeverjük a főtt tésztát. Tálalás előtt reszelt sajttal és ízlés szerint bazsalikommal szórjuk meg.
Tápanyagtartalom 1 adagban: 513 kcal, 61 g szénhidrát, 40,1 g fehérje, 11,9 g zsír