Hozzávalók 1 adaghoz:
Mézes-mustáros csirkemell:
- csirkemell filé 130 g
- mustár 20 g
- méz 13 g
- olívaolaj 6 g
- só
- bors
Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, sóval és borssal ízesítjük, majd a mustárral elkevert mézzel mindenhol bekenjük és sütőben megsütjük. Sütés közben érdemes saját levével locsolgatni.
Főtt basmati rizs:
- basmati rizs 40 g
- só
Elkészítés: A rizst sós, bő vízben megfőzzük, majd leöblítjük és leszűrjük. (Ízlés szerint fűszerekkel is ízesíthetjük).
Párolt zöldségköret:
- fagyasztott vegyeszöldség 200 g
- olívaolaj 3 g
- só
- petrezselyemzöld
- bors
- bazsalikom
- fokhagyma
Elkészítés: A vegyes zöldséget kevés olívaolajon átfuttatjuk, ízesítjük a fűszerekkel, és az apróra vágott petrezselyemlevéllel. Kevés vizet öntünk alá, és néhányszor megkeverve puhára pároljuk.
Tápanyagtartalom 1 adag ételben:
Energia: 518 kcal, fehérje: 39 g, zsír: 12 g, szénhidrát: 62 g, élelmi rost: 9,6 g