dietetikus_hero_blog

Lencseragu rizzsel

Receptek

lencseragu

Hozzávalók 1 adaghoz:

Lencseragu:

  • 50 lencse (száraz)
  • 40 g zellerszár
  • 40 g sárgarépa
  • 30 g paradicsom konzerv
  • 20 g bébispenót
  • 20 g vöröshagyma
  • 5 g olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fekete bors
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • 25 g trappista sajt

Elkészítés: A lencsét előző nap beáztatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, meghámozzuk, a zellerszárat megmossuk, majd mindkettőt kockára vágjuk. A dinsztelt hagymához adjuk és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a lencsét is, ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával és őrölt köménnyel. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. Ha már teljesen megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is. Amikor elkészült, hozzákeverjük a bébispenótot is és reszelt sajttal megszórjuk.

Párolt rizs:

  • 32 g basmati rizs
  • 2,5 g napraforgóolaj

Elkészítés: A rizst átmossuk, majd a felmelegített olajon átfuttatjuk. Kb. 2,5-szeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, kevés sóval ízesítjük, majd alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk.

Tápanyagtartalom 1 adagban:

Energia: 487 kcal, fehérje: 24,65 g, zsír: 15,85 g, szénhidrát: 60,73 g, élelmi rost: 9,77 g