Hozzávalók 1 adaghoz:
Lencseragu:
- 50 lencse (száraz)
- 40 g zellerszár
- 40 g sárgarépa
- 30 g paradicsom konzerv
- 20 g bébispenót
- 20 g vöröshagyma
- 5 g olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- fekete bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- 25 g trappista sajt
Elkészítés: A lencsét előző nap beáztatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, meghámozzuk, a zellerszárat megmossuk, majd mindkettőt kockára vágjuk. A dinsztelt hagymához adjuk és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a lencsét is, ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával és őrölt köménnyel. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. Ha már teljesen megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is. Amikor elkészült, hozzákeverjük a bébispenótot is és reszelt sajttal megszórjuk.
Párolt rizs:
- 32 g basmati rizs
- 2,5 g napraforgóolaj
- só
Elkészítés: A rizst átmossuk, majd a felmelegített olajon átfuttatjuk. Kb. 2,5-szeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, kevés sóval ízesítjük, majd alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk.
Tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 487 kcal, fehérje: 24,65 g, zsír: 15,85 g, szénhidrát: 60,73 g, élelmi rost: 9,77 g