dietetikus_hero_blog

Indiai csirke

Receptek

indiai csirke

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 110 g csirkemell filé
  • 50 g paradicsomkonzerv, darabolt
  • 38 g natúr joghurt 0,1%
  • 25 g vöröshagyma
  • 20 g főzőtejszín
  • 5 g olívaolaj
  • 3 g fokhagyma
  • 2 g római kömény
  • 2 g fűszerpaprika
  • 2 g kurkuma
  • 1 g őrölt koriander
  • 1 g cayenne bors
  • 1 g őrölt szerecsendió
  • 1 g őrölt fekete bors
  • 1 g őrölt gyömbér
  • 1 g fahéj

Elkészítés: Fűszerkeveréket készítünk a római kömény, koriander, kurkuma, fahéj, fűszerpaprika, szerecsendió, cayenne bors és fekete bors összekeverésével. A csirkemell filét felszeleteljük, megkenjük a joghurt, valamint a (reszelt) fokhagyma felével, és gyömbérrel, valamint az elkészített fűszerkeverék felével ízesítjük. Összekeverjük és hűtőben pihentetjük. Kevés olívaolajon megpirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a maradék fokhagymát és gyömbérrel, valamint az elkészített fűszerkeverék felével ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a főzőtejszínt, pár percig főzzük, majd tűzről levéve botmixerrel pépesítjük, végül a maradék joghurtot is hozzáadjuk. A csirkemell szelete(ke)t a sütőben grill/sütőrácson megsütjük és a fűszeres paradicsomos raguba keverjük.

Tápanyagtartalom 1 adag elkészített ételben:

Energia: 284 kcal, fehérje: 32 g, zsír: 10 g, szénhidrát: 12 g, élelmi rost: 4 g