REGGELI: OLÍVÁS TÚRÓKRÉMES SZENDVICS
félzsíros tehéntúró 40 g
tejföl, 12%-os 25 ml
olívabogyó 15 g
olívaolaj 2 ml
feketebors
só
fokhagyma
teljes kiőrlésű kenyér 60 g
zöldpaprika 100 g
A túrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott olívabogyóval, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és kevés olívaolajjal. A túrókrémet a teljes kiőrlésű kenyérre kenve, friss zöldséggel fogyasztjuk.
energia: 293 kcal, fehérje: 13,7 g, zsír: 10,2 g, szénhidrát: 36,2 g
TÍZÓRAI: LEKVÁROS ZABPALACSINTA
mandulaital, cukormentes 45 ml
zabliszt, teljes kiőrlésű 20 g
baracklekvár, hozzáadott cukormentes 18 g
tojás 6 g
napraforgóolaj 3 g
édesítőszer
só
A zablisztet a keverőtálba szórjuk. A tojást felütjük, tálkába csúsztatjuk, és a liszthez adjuk. Apránként, több adagban hozzáöntjük a mandulaitalt, és habverővel simára kikeverjük. Ezután több részletben hozzáadjuk a buborékos ásvány- vagy szódavizet, illetve ízesítésül az édesítőszert, majd simára keverjük. A palacsintasütőt vékonyan megkenjük olajjal, majd kisütjük a palacsintát. Baracklekvárral megtöltve fogyasztjuk.
energia: 200 kcal, fehérje: 6,8 g, zsír: 10,2 g, szénhidrát: 19,7 g
EBÉD: GÖRÖG CSIRKEMELL HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL, VITAMINSALÁTÁVAL
görög csirkemell:
csirkemell 120 g
paradicsompüré 30 g
pritaminpaprika 30 g
friss citromlé 10 g
vöröshagyma 15 g
olívabogyó 10 g
olívaolaj 8 g
fokhagyma
só
feketebors
Az előkészített hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Mellétesszük a felszeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott paprikát. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a szeletelt olajbogyót, ízesítjük citromlével és a fűszerekkel, utána lefedve, lassú tűzön készre főzzük.
héjában sült burgonya:
burgonya 200 g
só
A burgonyát alaposan megmossuk és szárazra töröljük. Alufóliából négyzeteket vágunk ki, kettőt-kettőt egymásra helyezünk, majd a burgonyákat ebbe tekerjük. Jól lezárjuk a kis csomagokat, tepsibe tesszük, és körülbelül egy órára 180 fokos sütőbe helyezzük. Mikor kész, a burgonyát kicsomagoljuk, hosszában bevágva tálaljuk köretként.
vitaminsaláta:
fejeskáposzta 50 g
pritaminpaprika 40 g
sárgarépa 30 g
kukorica 20 g
ecet
édesítőszer
só
A pritamin paprikát megmossuk, apró kockákra vágjuk. A káposztát vékony csíkokra, a répát vékony karikákra vágjuk. Az egészet összekeverjük a kiolvasztott kukoricával, majd leöntjük az ecetből, édesítőszerből, vízből készített, sóval ízesített öntettel.
energia: 548 kcal, fehérje: 39,3 g, zsír: 12,0 g, szénhidrát: 68,4 g
UZSONNA: KEKSZ ALMÁVAL
keksz, rostdús, cukormentes 20 g
alma 150 g
energia: 141 kcal, fehérje: 2,2 g, zsír:5,0 g, szénhidrát: 21,8 g
VACSORA: CSŐBEN SÜLT BROKKOLI TOFUVAL
fagyasztott brokkoli 200 g
tofu 50 g
köles 30 g
tojás 20 g
tejföl, 12%-os 20 g
sovány sajt 10 g
olívaolaj 5 g
fokhagyma
só
szerecsendió
oregánó
borsikafű
A tofut felszeleteljük sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát megsütjük felhevített olívaolajon, majd egy hőálló tál aljára helyezzük. A kölest bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A brokkolit kiolvasztjuk, és a főtt kölessel együtt a tofuszeletekre rétegezzük. A tejfölt elkeverjük a tojással, fokhagymával, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük majd a brokkolira öntjük. Szeletelt vagy reszelt sajttal rétegezve előmelegített sütőben készre sütjük.
energia: 316 kcal, fehérje: 19,9 g, zsír: 14,3 g, szénhidrát: 26,6 g
Az étrend napi 1500 kcal-t tartalmaz, fogyni vágyó hölgyek számára készült. Fontos, hogy tudd, a napi energiaigényed ettől eltérő lehet, így mindenképpen érdemes dietetikus szakembert felkeresned, ha életmódot váltasz.